StoryEditor

TripAdvisor zverejnil desať najlepších aeroliniek, uspeli najmä ázijské

10.04.2018, 19:24
Autor:
mtmmtm
Rebríček vznikol pomocou algoritmu, ktorý bral do úvahy kvantitu, tak aj kvalitu recenzií používateľov turistického webu.

Cestovateľský portál TripAdvisor zverejnil desiatku najlepších svetových leteckých spoločností podľa hodnotenia svojich užívateľov. Ovládli ju ázijské spoločnosti, z európskych aeroliniek sa medzi špičku dostal iba britský nízkonákladový prepravca Jet2.com.

Na prvej priečke sa umiestnili Singapore Airlines, za nimi nasleduje na druhom mieste novozélandská národná letecká spoločnosť Air New Zealand a bronz získali aerolinky Emirates z Dubaja.

Ocenenie "Cestovateľský výber" (Traveler 's Choice), vyhlasuje TripAdvisor raz ročne v rôznych kategóriách. Okrem aeroliniek ho môžu získať napríklad hotely, múzeá, reštaurácie či turistické destinácie.

Rebríček vznikol pomocou algoritmu, ktorý bral do úvahy ako kvantitu, tak kvalitu recenzií používateľov turistického webu. Cestovatelia z celého sveta hodnotilo leteckú prepravu počas 12 mesačného obdobia.

10 najobľúbenejších svetových leteckých spoločností:

TripAdvisor

​Porovnaniu dominujú ázijské firmy, okrem Singapuru sa do desiatky najlepších dostali japonské Japan Airlines, taiwanská súkromná letecká spoločnosť EVA Air a juhokórejský národný dopravca Korean Air. Dvaja zástupcov majú v top 10 aerolínie z Blízkeho východu, okrem spomínaných Emirates sa na ôsme miesto dostala katarská spoločnosť Qatar Airways.

"S tým ako letecký priemysel postupne zavádza nové druhy leteniek alebo rozširuje ponuku služieb na palube, aj spotrebitelia vyhľadávajú dopravcu, ktorí im ponúka kvalitný a hodnotný cestovateľský zážitok," uvádza v tlačovej správe generálny manažér leteckej sekcie TripAdvisor Bryan Saltzburg. "Ocenenie Cestovateľský výber odmeňuje dopravcu, ktorí predčí očakávania pasažierov."

Z európskych leteckých spoločností tento rok toto ocenenie získala iba britská Jet2.com. Portál TripAdvisor zostavuje tiež rebríčky najlepších aeroliniek podľa regiónov či podľa jednotlivých cestovných tried.

01 - Modified: 2024-02-03 10:30:00 - Feat.: - Title: S týmito aerolinkami nemusíš pred cestou stresovať. Prinášame zoznam najbezpečnejších letov na svete 02 - Modified: 2023-12-06 11:34:55 - Feat.: - Title: Aerolinky budúci rok čakajú stabilizáciu ziskov, ale aj vyššie náklady 03 - Modified: 2023-09-13 18:35:40 - Feat.: - Title: Tri letecké spoločnosti z USA znížili odhady príjmu pre vyššie náklady. Palivo a práca sú drahšie 04 - Modified: 2023-07-14 17:24:07 - Feat.: - Title: Dovolenková sezóna ženie Slovákov k moru. No leto výrazne zdvihlo ceny leteniek 05 - Modified: 2023-01-06 09:00:00 - Feat.: - Title: O stratenej batožine informuj čo najskôr, neobliekaj si do lietadla šortky, radia expert a letuška
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 05:26