StoryEditorNestlé predstavila nový typ cukru budúcnosti
Švajčiarska firma predáva sladkosti s nižším obsahom cukru a rovnako sladkou chuťou. Stojí za tým jej nový patent, o ktorý sa zatiaľ neplánuje deliť.
Slováci chcú žiť zdravo a z pozície zákazníkov to dávajú jasne najavo. Veľké reťazce i malé špecializované predajne sa snažia prispôsobiť ich požiadavkám, a preto do svojho sortimentu zahŕňajú výrobky s nižšou energetickou hodnotou a so zdravším zložením. Prvým krokom väčšiny z nich je vylučovanie zdraviu škodlivých látok, kam sa vo všeobecnosti radí aj cukor.
Kým reťazce na Slovensku si stanovujú strategické ciele a snažia sa prísť na to, ako dosiahnuť zníženie cukru vo výrobkoch vlastných značiek a zároveň zachovať ich sladkú chuť, spoločnosť Nestlé prišla s novým prevzdušneným cukrom. Práve ten by mohol byť v potravinárskom priemysle prevra...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-23 14:55:42 - Feat.: - Title: Aká potravina zdražela od úvodu roka najviac? Obľúbená pochúťka doplatila na situáciu na Blízkom východe
02 - Modified: 2024-03-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacnejšie veľkonočné nákupy? Reťazec zrušil daň z pridanej hodnoty pre stovku základných potravín
03 - Modified: 2024-03-06 09:48:28 - Feat.: - Title: Štát nás dostal do kritickej situácie, tvrdia pekári. Zmena legislatívy sa odráža aj na cenách chleba
04 - Modified: 2024-03-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Rodič je pre dieťa vzorom. Aj pri stravovaní a pohybe
05 - Modified: 2024-03-01 12:44:00 - Feat.: - Title: Potravinári môžu žiadať o odvodovú úľavu za marec. Rozšíril sa aj ich okruh