Pixabay
StoryEditor

Užívať si luxusnú dovolenku a zarábať pri tom. Mexická sieť hotelov ponúka prácu snov

29.08.2018, 11:42
Autor:
tantan
Niekto na dovolenku šetrí celý rok, iný za ročný pobyt pri mori ešte dostane zaplatené.

Reťazec luxusných letovísk Vidanta v Mexiku začal marketingovú kampaň, kedy vyberie zamestnanca, ktorý bude mať jedinú úlohu: užívať si luxusnú dovolenku a zážitky z nej zdieľať na sociálnych sieťach.

Zamestnanec, ktorého hlavným poslaním bude stráviť ročnú dovolenku v luxusných plážových rezortoch hotela Vidanta v Mexiku, bude zdarma cestovať, jesť aj využívať všetky služby týchto komplexov.

K bohatým kúpeľným procedúram, raňajkám do postele a relaxáciám pri bazénoch dostane tento pracovník tiež 120 tisíc dolárov.

"Vybraný kandidát prejde výcvikom zamestnancov, bude úzko spolupracovať s marketingovým tímom a vytvárať obsah pre sociálne siete. Musí tiež sledovať trendy a ovplyvňovať," informuje server CNBC.

Videá a fotografie bude výherca robiť okrem iného z mexických oblasti Riviera Maya, Los Cabos či Puerto Vallarta. Od decembra bude lákať nielen na hotel, ale aj na aktivity v jeho okolí.

Blogeri na cestách

Podobný nápad mala tento rok tiež letecká spoločnosť WOW air. Tá si na letné prázdniny najala dvoch dospelých brigádnikov, ktorých hlavnou úlohou bolo cestovať do miest, kam spoločnosť lieta, a z týchto destinácií zdieľať digitálny obsah v podobe článkov, videí a fotiek.

Za mapovanie reštaurácií, kultúrnych atrakcií, nočného života či dopravy dostal každý plat 4-tisíc dolárov mesačne. Od 1. júna a 15. augusta vybraná dvojica navštívila napríklad Berlín, Barcelonu či Island. Letecká spoločnosť im navyše uhradila všetky výdavky za cestovanie a ubytovanie.

Server CNBC uvádza, že existujú aj ďalšie pracovné pozície, ktoré svojim zamestnancom umožnia bezplatne cestovať do zahraničia.

Cestovaním zarábajú aj iní

Okrem pilotov či hotelových manažérov sú neustále na ceste napríklad cestovní poradcovia, ktorí svojím klientom predávajú vlastné skúsenosti z destinácií a hotelov po celom svete.

Priemerný ročný plat takéhoto poradca je podľa CNBC okolo 37 tisíc dolárov (822 tisíc korún). Tí najlepší, ktorí pracujú s bohatými klientmi a cestujú do päťhviezdičkových hotelov, si ale prídu až na takmer trojnásobok.

"Po dvoch rokoch si zarobia aj 100 tisíc dolárov ročne," uviedol Jim Bendt, generálny riaditeľ spoločnosti Pique Travel Design.

01 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 03 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 04 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy 05 - Modified: 2024-04-14 07:00:00 - Feat.: - Title: Okukovanie dám je populárny, neškodný a lichotivý spôsob trávenia času. Znázorňuje slávna fotka, ktorá sa stala ikonou feministiek
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 20:48