AirbnbReuters
StoryEditor

Airbnb cieli aj na firmy. Snaží sa uspieť s organizáciou služobných ciest

11.09.2018, 19:20
Autor:
pkpk
Spoločnosť zo San Francisca, Airbnb, plánuje rozšíriť svoju cieľovú skupinu.

Airbnb nezabezpečuje len prenájom nehnuteľností pre jednotlivca, už štvrtý rok ponúka firmám pomoc pri zorganizovaní služobných ciest a teambuilding.

V auguste firma Airbnb zverejnila informáciu o tom, že už službu Airbnb for Work využilo takmer 700 tisíc firiem. Teraz chce služba založená na zdieľanej ekonomike s firemnou verziou ďalej expandovať.

Spoločnosť zo San Francisca, Airbnb, plánuje rozšíriť svoju cieľovú skupinu. Okrem turistov sa chce viac zamerať na firmy a ich zamestnancov. Vyplýva to z informácií, ktoré firma zverejnila na svojich webových stránkach.

Ideálne miesto pre prácu

Služba "Airbnb for Work" pomáha klientom nájsť ideálne miesto pre teambuilding, firemné akcie alebo na dočasné presídlenie firmy.

"Airbnb pre prácu je viac ako biznisové cestovanie," povedal výstižne riaditeľ Airbnb for Work David Holyoke pre Forbes. Airbnb sa na svojich stránkach snaží službu prezentovať ako výhodnú pre obe strany.

Podľa nich 60 až 80 percent zamestnancov, ktorí trávili pracovný čas mimo kanceláriu, malo vyššiu mieru angažovanosti. Či je to toto tvrdenie založené na pravde skúša cez Airbnb čím ďalej viac firiem. Podľa serveru TechCrunch je počet klientov každý rok trojnásobný oproti tomu minulému.

Nie všetci prenajímatelia sú na to zvyknutí

Väčšina prenajímateľov je podľa riaditeľa Airbnb navyknutá na to, že sa jedná skôr o nočný prenájom podobný hotelu. Hostia tu len prespia, ráno sa zbalia a idú zase preč. Pri firemných akciách je to iné, hostia tam budú tráviť viac času.

Organizujú si porady, schôdzky a ďalšie kolektívne činnosti. Podľa Davida Holyokeho už teraz niektorí prenajímatelia umožňujú nasťahovanie a využívanie obydlia počas celého dňa, pri Airbnb to je rovnaké.

Služba "Airbnb for Work" bola vytvorená už v roku 2014, dodnes sa jedná skôr o okrajovú činnosť Airbnb. Podľa augustových údajov robí služba pre firmy 15 percent zo všetkých rezervácií. K naplánovaniu služobnej cesty využilo "Airbnb for Work" už 700 tisíc firiem.

Airbnb založili pred desiatimi rokmi traja mladí dizajnéri. Prvý kapitál získala firma vďaka predaju cereálií počas prezidentských volieb v USA. Dnes hodnota Airbnb presahuje 30 miliárd dolárov.

01 - Modified: 2024-04-01 22:02:10 - Feat.: - Title: Kuriérom Woltu živnosť vyhovuje. Rozhodne európska smernica o osude státisícov našich živnostníkov? 02 - Modified: 2023-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Cestujete na služobnú cestu vlastným autom? Od šéfa dostanete peniaze za každý prejazdený kilometer 03 - Modified: 2023-03-29 12:05:43 - Feat.: - Title: Cestujete za prácou mimo Slovenska? Tieto veci si môžete zaúčtovať do nákladov 04 - Modified: 2022-07-01 14:00:00 - Feat.: - Title: Prácu kuriérov ohrozuje európska smernica. Chce prikázať aj pracovný čas, hovorí Lexmann (rozhovor) 05 - Modified: 2021-08-24 11:33:18 - Feat.: - Title: Airbnb zadarmo ubytuje 20-tisíc Afgancov. Šéf firmy vyzval ďalších, aby sa pridali
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 05:31