StoryEditor

Igor Rattaj vysvetlil, prečo sa na Slovensku lyžuje za ceny ako vo švajčiarskych Alpách

22.01.2019, 23:00
Až na 60 eur sa vyšplhala cena skipasu v obľúbenom lyžiarskom stredisku Jasná. Následne sa spustila búrlivá vlna reakcií, či je takáto cena adekvátna. Aj na to sme sa pýtali spolumajiteľa Tatry mountain resorts Igora Rattaja.

Cena za jednodňový skipas na mieste 60 eur, to je dosť. Neviem, či v Alpách som sa za také ceny lyžovala.
Tak to ste asi neboli v Alpách. Vo Švajčiarsku je to aj 70 eur.

No a vy ste sa k tejto hranici priblížili. To, čo sa následne spustilo na Facebooku, bolo priam nevídané.
Súvisí to s tým, že sme prešli na úplne nový systém predaja – flexiceny. To už bolo párkrát avizované. Je to naozaj revolúcia. Je to jediný spôsob, ako ovplyvňovať, koľko ľudí máte v tom stredisku. Pred rokom sme napríklad mali obrovské sťažnosti na to, že stredisko bolo preplnené. To znamená, že teraz to bolo práve cenou nejakým spôsobom regulované.

Prejavilo sa to na tom, že boli svahy odľahčené? Máte aj konkrétnejšie dáta o tom, ako sa to prejavilo doteraz?
Môžem povedať, že áno. V návštevnosti nastal pokles o 20 až 30 percent a dostala sa na takú úroveň, že na plochu, na ktorej sa lyžuje, alebo na kapacitu a možnosti lyžiarskeho strediska je optimálna. Nevravím, že sa tam netvoria žiadne rady, nejaké občas sú. Sú však veľmi akceptovateľné. No zďaleka to nie je taký problém.

Prejavilo sa vám to negatívnym spôsobom na výnosoch?
Nie. To bolo plánované. Na strane výnosov je to plus-mínus na rovnakej úrovni. Osciluje to o pár percent.

TMR vydala tlačovú správu, že kým nedôjde k nejakému rozširovaniu Jasnej, tak smola, bude sa priplácať. Plánujete v tomto trende pokračovať?
Viete, nie je to myslené ako tlak na to, aby sa tu urobili nejaké zásahy. Snažíme sa troška týmto spôsobom poukázať na to, že existuje obrovský dopyt po tejto službe. Ľudia chcú ísť lyžovať, chcú ísť na dovolenku. Dnes tu stojí oproti tomu opozícia, ktorá hovorí: „My už nechceme ďa...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 07:37