Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
04.02.2019, 00:00

Našťastie sa deťom po zjedení obeda nič nestalo

Šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš upozorňuje, že vedúci školskej jedálne musí vedieť rozoznať kvalitnú potravinu od nekvalitnej.

Našťastie sa deťom po zjedení obeda nič nestalo

Hovädzie mäso z Poľska sa dostalo aj na Slovensko. Čo ľuďom hrozí, ak ho zjedli?
Bitúnok neplnil kritériá veterinárnej kontroly. Od chorého zvieraťa, ktoré nebolo prehliadnuté veterinárom, nemôže byť zdravé mäso. To mäso bolo určite nebezpečné, avšak závisí to aj od toho, na akú chorobu to zviera trpelo. Predpokladám však, že toto mäso bolo termicky upravené a baktérie boli usmrtené.

Mäso malo skončiť aj v školských jedálňach. Steaky, tatársky biftek a podobné jedlá, ktoré nie sú úplne tepelne upravené, sú jedlá, ktoré by mohli spôsobiť problémy. Deti sú na také niečo náchylnejšie. Čoho by sa mali rodičia obávať?
Deti, chorí a starší ľudia sú oveľa senzitívnejší na

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.