StoryEditor

Expert na jedlo: Choré mäso môžeme jesť už roky

05.02.2019, 23:00
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.

Aký tieň vrhá kauza s hovädzím mäsom na Poľsko ako na krajinu?
Ide o výsledok práce kriminálnych živlov a riešenie vôbec nie je jednoduché. Na prvom mieste urobili chybu pracovníci bitúnku v Poľsku, ktorí ilegálne usmrcovali choré zvieratá. Podviedli orgány dozoru, udeľovali mäsu oficiálne zdravotné značky a pečiatky bitúnku. Vyzeralo to, že všetko je v poriadku.
Z tohto sa dá dedukovať, že systém v Poľsku nefunguje. Veterinári by mali byť prítomní pri usmrcovaní a zdá sa, že toto nie je ojedinelý prípad, že to trvá dlhšie a že je to systémová záležitosť. Aj tomu novinárovi...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 01:57