potraviny, obchodPavol Funtál
StoryEditorExpert na jedlo: Choré mäso môžeme jesť už roky
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.
Aký tieň vrhá kauza s hovädzím mäsom na Poľsko ako na krajinu?
Ide o výsledok práce kriminálnych živlov a riešenie vôbec nie je jednoduché. Na prvom mieste urobili chybu pracovníci bitúnku v Poľsku, ktorí ilegálne usmrcovali choré zvieratá. Podviedli orgány dozoru, udeľovali mäsu oficiálne zdravotné značky a pečiatky bitúnku. Vyzeralo to, že všetko je v poriadku.
Z tohto sa dá dedukovať, že systém v Poľsku nefunguje. Veterinári by mali byť prítomní pri usmrcovaní a zdá sa, že toto nie je ojedinelý prípad, že to trvá dlhšie a že je to systémová záležitosť. Aj tomu novinárovi...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-25 18:20:01 - Feat.: - Title: Kubiš pre HN: Korčok nie je vojnovým štváčom. Vzťahy s Ruskom prakticky neexistujú, nezmení to ani Fico
02 - Modified: 2024-03-25 12:15:28 - Feat.: - Title: Indická veľvyslankyňa pre HN: Ste tradičným trhom najmä pre naše textilné, medicínske a obuvnícke výrobky
03 - Modified: 2024-03-25 13:17:32 - Feat.: - Title: Korčok alebo Pellegrini? Hřích hovorí, kto má väčšiu šancu vyhrať druhé kolo
04 - Modified: 2024-03-24 10:55:57 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok pre HN: Sme ľavičiari a národne orientovaní. Našu rétoriku nebudeme meniť
05 - Modified: 2024-03-24 01:33:42 - Feat.: - Title: Korčok pre HN: Ako prezident by som spolupracoval aj s touto vládou