Hodnota majetku: 80 miliárd dolárov. Národnosť: americká. Zdroj bohatstva: Facebook.Reuters
StoryEditor

Riaditeľ Faceboku žiada od vlád aktívnejšiu reguláciu internetu

31.03.2019, 17:53
Autor:
TASRTASR
V oblasti ochrany súkromia používateľov Zuckerberg povedal, že by podporil, keby viac krajín zaviedlo pravidlá podobné Všeobecnému nariadeniu EÚ o ochrane údajov

Generálny riaditeľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg v sobotu naliehal na vlády, aby zaujali "aktívnejšiu úlohu" v regulácii internetu, a zároveň vyzval ďalšie krajiny, aby prijali pravidlá na ochranu súkromia používateľov podobné tým, ktoré zaviedla od minulého mája Európska únia. Informovala o tom agentúra AFP.

Facebook a ostatné internetové spoločnosti dlho odolávali zásahom vlád. Táto americká spoločnosť však v dôsledku narastajúceho počtu požiadaviek na reguláciu zmenila postoj.

"Aktualizáciou pravidiel na internete môžeme udržať to, čo je na ňom najlepšie - slobodu, ktorá ľuďom umožňuje vyjadriť sa a podnikateľom budovať nové veci - a zároveň chrániť spoločnosť pred rozsiahlejšími škodami," uviedol Zuckerberg.

Nová regulácia je podľa neho potrebná v štyroch oblastiach: škodlivý obsah, ochrana volieb, súkromie používateľov a prenosnosť dát.

V oblasti ochrany súkromia používateľov Zuckerberg povedal, že by podporil, keby viac krajín zaviedlo pravidlá podobné Všeobecnému nariadeniu EÚ o ochrane údajov (GDPR), ktoré vstúpilo do platnosti v máji minulého roka.

"Pravidlá regulácie internetu umožnili celým generáciám podnikateľov vybudovať služby, ktoré zmenili svet a vytvorili v životoch ľudí mnohé hodnoty," napísal Zuckerberg a dodal, že nastal čas, aby sa tieto pravidlá aktualizovali a jasne sa definovali povinnosti ľudí, firiem a vlád s cieľom napredovať.

01 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 02 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 03 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Je moratórium len fiktívne? Sú miesta, kde nemá moc 04 - Modified: 2024-03-19 12:48:55 - Feat.: - Title: Meta ustupuje tlaku. Navrhla zníženie predplatného platených služieb v Európe 05 - Modified: 2024-03-06 10:04:34 - Feat.: - Title: Celosvetový výpadok Facebooku spôsobil chaos, paniku ale aj obrovské straty pre Metu. Meme stránky však mali raj
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:06