Hamburger má podobnú históriu ako hotdog. Mnoho európskych krajinách pozná mleté grilované mäso - či už je to náš karbonátok alebo juhoslovanská pljeskavica. Samotný hamburger sa však zrodil až v New Yorku, kam ho priviezli vysťahovalci z Európy, predovšetkým z Hamburgu. Na konci 19. storočia sa v newyorskom prístave podával hamburský steak z mletého hovädzieho, ktoré bolo len ľahko grilované. Nesmela však chýbať cibuľa a vajíčko. Potom už stačilo mäso strčiť do rozpolenej, opečenej žemle a jedno z najslávnejších jedál bolo na svete.Pixabay
StoryEditor

Americký fastfood predáva špeciálny hamburger. Ochutený je omáčkou z konope

20.04.2019, 18:21
Autor:
areare
Cena burgeru je 4,20 dolára, čo symbolicky odkazuje na dátum Svetového dňa marihuany.

Na svetový deň marihuany, ktorý pripadá práve sobotu na 20. apríla, sa americká fastfoodová reštaurácia Carl's Jr. rozhodla pre netradičnú a limitovanú ponuku.

V pobočke v Denveri si môžu záujemcovia objednať burger s omáčkou z kanabidiolu (CBD), látkou získanou z konope.

Štát Colorado sa do histórie zapísal ako jeden z prvých amerických štátov, ktorý v roku 2014 legalizoval predaj marihuany na rekreačné účely.

Niet preto divu, že hlavné mesto Colorada Denver odvtedy priťahuje pozornosť predajcov marihuany i zákazníkov, ktorí ju chcú na osobné účely. Svetový deň marihuany, ktorý je známy predovšetkým v Amerike, ľudia zaiste v tejto oblasti oslavujú.

Napríklad práve pri obede v reštaurácii Carl's Jr. "Nový burger s názvom Rocky Mountain High: Cheeseburger Delight nadväzuje na našu hlavnú stratégiu byť prvý, kto prinesie odvážne a nečakané príchute, ktoré budú jednotkou v ponuke všetkých reštaurácií s rýchlym občerstvením," cituje americký denník USA Today Patty Trevinovú, viceprezidentku marketingu Carl's Jr .

Na prvý pohľad klasický burger s dvoma plátkami hovädzieho mäsa, nakladanými jalapeňos, syrom a hranolkami je doplnený omáčkou Santa Fe, ktorá obsahuje päť miligramov konopného oleja CBD.

Cena burgeru je 4,20 dolára, čo symbolicky odkazuje práve na dátum Svetového dňa marihuany.

Žiadne omamné účinky však stravníci nemôžu očakávať. CBD je nepsychotropná látka využívaná v lekárstve i kozmetickom priemysle. Získava sa prevažne z technického konope. Na rozdiel od THC, ktoré sa tiež získava z konope, nemení vedomie.

01 - Modified: 2021-12-28 07:21:45 - Feat.: - Title: Zabil štyroch ľudí a zranil aj policajta. Strelca v Denveri nakoniec zastrelili 02 - Modified: 2017-12-31 15:48:14 - Feat.: - Title: Po streľbe na policajtov v Denveri je jeden mŕtvy a štyria zranení. Útočníka zastrelili
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 20:46