TASR/AP
StoryEditor

Avengers lámu rekordy ako na bežiacom páse. Pokoria aj ten najväčší?

04.05.2019, 00:00
Autor:
klkl
Prvý rekord pri tom posledný diel ságy pokoril už počas štvrtkovej premiéry.

Najnovší počin štúdií Marvelu a posledná snímka z 22 filmov dlhej série z Marvel Cinematic Universe (MCU) Avengers:Endgame od svojho uvedenia do kín trhá rekordy. 

Počas úvodného víkendu sa filmu celosvetovo podarilo pokoriť magickú miliardovú hranicu v tržbách za predané lístky, čím sa stal druhým miliardovým filmom Marvelu počas tohto roka. Celkovo je to ôsmy film štúdia, ktorý prekonal túto hranicu. 

​Avengers:Endgame mal najlepší otvárací víkend, kedy presiahol tržby 1,2 miliardy dolárov a našliapnuté má dostať sa až na vrchol rebríčka v celkových tržbách v kinách na celom svete. Stal sa prvým filmom, ktorý túto hranicu pokoril už počas otváracieho víkendu.

Prvý rekord pri tom posledný diel ságy pokoril už počas štvrtkovej premiéry, kedy zaznamenal tržby 60 miliónov dolárov, čím prekročil dovtedy najúspešnejší Star Wars: The Force Awakens (Sila sa prebúdza) z roku 2015. Tomu sa podarilo počas premiérového štvrtka dosiahnuť tržby na úrovni 57 miliónov dolárov. 

Filmu sa darí aj na Slovensku, kedy sa počas úvodného víkendu stal najnavštevovanejším v histórií. Od štvrtkovej premiéry do nedele si ho prišlo pozrieť viac ako 120-tisíc divákov, spolu s predpremiérami jeho návštevnosť prekročila 130-tisíc. Viac ľudí si v prvých dňoch premietania na Slovensku neprišlo pozrieť žiadny iný film. 

Pozrite si trailer na Avengers:Endgame:

Viac ako trojhodinová snímka tak má našliapnuté k tomu, stať sa rekordmanom aj v celkových tržbách v kinách. Očakávajú to aj niektorí analytici. "Predpokladáme, že Endgame by sa mohlo dostať niekde medzi 2,7 a 3,5 miliardy v celkových tržbách v kinách," cituje portál CNBC Jessicu Reif Ehrlichovú, analytičku Bank of America. 

Rozhodne nadchádzajúci víkend

Ďalší analytici však upozorňujú, že kľúčové pre Avengers:Endgame budú tržby počas ďalšieho víkendu, ktoré zvyknú byť oproti tomu úvodnému nižšie aj o polovicu.

"Pokles predajov počas nadchádzajúceho víkendu bude veľmi dôležitý údaj na posúdenie toho, že film dosiahne taký veľký úspech," pripomína Mark Zgutowicz, analytik Rosenblatt Seucities. 

Aj nižšie predaje by však poslednému filmu zo sveta MCU mohli stačiť na to, aby na sa stal historicky najúspešnejším filmom z pohľadu tržieb z predaja lístkov do kina. 

Aby sa tak stalo, musí svoje tržby viac ako zdvojnásobiť. Ktoré filmy musí Avengers:Endgame pri ceste na vrchol ešte prekonať, si pozrite v galérii. 

01 - Modified: 2024-04-02 10:00:00 - Feat.: - Title: Marvel predstavil novú multiplayerovú strieľačku. Zadarmo si budeš môcť zahrať za Avengerov či Strážcov galaxie 02 - Modified: 2023-10-26 08:00:00 - Feat.: - Title: Kevin Feige potvrdil dohady fanúšikov. Všetky staré marvelovky sú súčasťou prepojeného filmového a seriálového univerza 03 - Modified: 2023-04-16 14:00:00 - Feat.: - Title: Smrť Tonyho Starka aj vojna proti smrtiacemu mimozemskému druhu. Tieto filmy sa odohrávajú v roku 2023 04 - Modified: 2023-02-08 23:00:00 - Feat.: - Title: Má váš priateľ slabosť pre hrdinov Avengers? Tak nepremeškajte túto príležitosť 05 - Modified: 2023-01-04 12:01:25 - Feat.: - Title: Detaily vážnej nehody Jeremyho Rennera odhalené. Hviezda Avengers sa fanúšikom ozvala z nemocnice
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 23:51