Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
11.06.2019, 00:00

Bezmäsité mäso dobýja mäsiarstva, už je aj na Slovensku

Svetové firmy sa snažia o vyvinutie dokonalej alternatívy mäsa. Ochutnať ich môžu už aj slovenskí zákazníci.

Bezmäsité mäso dobýja mäsiarstva, už je aj na Slovensku
Zdroj: Dreamstime

Sójové fašírky a párky či údené tofu. Na trhu je množstvo alternatív, po ktorých môžu siahnuť ľudia, ktorých jedálniček neobsahuje mäso. Stále sa však pohybujeme v rovine, keď je na prvý pohľad jasné, že ide o potravinu, ktorá mäso nahrádza iba naoko.


Práve preto sa pozornosť niektorých podnikateľov sústreďuje na vývoj sofistikovanejších alternatív – tie vyzerajú ako mäso, chutia ako mäso, využívajú sa ako mäso, no napriek tomu o mäso ani zďaleka nejde. Takýto výsledok možno dosiahnuť dvoma spôsobmi: buď sa mäso „vypestuje“ v laboratóriu z kmeňových buniek zvierat, alebo sa firmy vyberú rastlinnou cestou a snažia sa rôznymi postupmi a receptúrami vytvoriť produkt, ktorý bude n

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.