Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
20.06.2019, 00:00

Miliardový koňakový biznis ohrozuje príliš sladké hrozno

Tradičný francúzsky druh brandy sa vyrába z kyslej odrody bieleho hrozna.

Miliardový koňakový biznis ohrozuje príliš sladké hrozno
Zdroj: Pixabay

Čím väčšie teplo, tým sladšia vínna réva. Sladké hrozno však výrobcovia koňaku nechcú. Sú jedni z tých, ktorí sa pre klimatické zmeny obávajú o svoj biznis.

Tradičný francúzsky druh brandy sa vyrába z kyslej odrody bieleho hrozna. Lenže čím dlhšie a teplejšie leto je, tým je hrozno sladšie a dozrieva rýchlejšie.

Extrémne výkyvy tak môžu ohroziť biznis, ktorý ročne prináša gigantom ako Pernod Ricard, LVMH, Rémy Cointreau a ďalším 3,6 miliardy dolárov, píše agentúra Bloomberg.

„Skutočnosť, že sa teploty zvyšujú, vedie k tomu, že hrozno dozrieva skôr,“ potvrdzuje pre server Fortune.com Michel Casavecchia, pivničný majster zo spo

Nenechajte sa obmedzovať

Tento článok je exkluzívnym obsahom Hospodárskych novín. Pokiaľ chcete získať neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu hnonline.sk, predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.