Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
27.06.2019, 00:00

Brusel dá stop zlým tukom, firmy zmenia receptúry

Európska komisia chce od 2. apríla 2021 obmedziť množstvo transmastných tukov v potravinách.

Brusel dá stop zlým tukom, firmy zmenia receptúry
Zdroj: Dreamstime

Stužené tuky a maslá, polotovary na prípravu koláčov, fast foody, pekárenské a cukrárenské výrobky, čipsy a mnoho ďalších potravín. Či už ide o slanú, alebo sladkú potravinu, jedno majú spoločné – obsahujú takzvané transmastné kyseliny. A tie odborníci považujú za zdraviu škodlivé.


Z tohto dôvodu sa rozhodla Európska komisia v apríli prijať nariadenie, ktorého cieľom je chrániť zdravie spotrebiteľov a poskytnúť Európanom zdravšie možnosti stravovania. Maximálny limit, ktorý budú môcť po novom obsahovať potraviny, „zodpovedá dvom gramom priemyselne vyrábaných transmastných kyselín na 100 gramov tuku v potravinách určených pre konečného spotrebiteľa a v potravinách určených na m

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.