AppleReuters
StoryEditor

Apple hľadá nové zdroje príjmov. Spolu s Goldman Sachs uviedli virtuálnu kreditnú kartu

06.08.2019, 18:48
Autor:
ČTKČTK
Apple zápasí s poklesom dopytu po iPhonoch.

Americká spoločnosť Apple dnes v spolupráci s investičnou bankou Goldman Sachs začala ponúkať virtuálnu kreditnú kartu určenú pre používateľov zariadení iPhone. Informovala o tom agentúra Reuters.

Apple sa majiteľov týchto smartfónov snaží k užívaniu karty prilákať vrátením dvoch percent z ceny pri nákupe prostredníctvom systému Apple Pay, nulovými poplatkami a aplikáciou na správu financií.

Apple zápasí s poklesom dopytu po iPhonoch a hľadá nové zdroje príjmov.

Goldman Sachs bude preverovať žiadosti o karty a monitorovať transakcie kvôli prípadným podvodom.

K finančným operáciám nebude mať Apple prístup. Firma zároveň uzavrela s investičnou bankou dohodu, podľa ktorej Goldman Sachs nebude tieto dáta používať na iné účely, napríklad pre svoju reklamu a marketing.

Apple ponúkne aj možnosť požiadať o fyzickú kartu z titanu, ktorá však nenesie viditeľné číslo. To je uložené v čipe iPhonu, ktorý bude v prípade potreby generovať virtuálne čísla pre nákupy na internete a prostredníctvom telefónu.

Informácie o nákupoch sa budú ukladať na užívateľovom iPhone. Produkt Applu a banky Goldman Sachs od ostatných kreditných kariet odlišuje práve previazanosť s telefónnym prístrojom.

Prvý užívatelia iPhonov, ktorí už skôr prejavili o kartu záujem, sa budú môcť k užívaniu nového produktu registrovať dnes prostredníctvom aplikácie Wallet. V nasledujúcich týždňoch plánuje Apple registráciu rozšíriť.

Karta je zatiaľ dostupná len v Spojených štátoch, poznamenala agentúra AP. V marci, kedy Apple kartu predstavil, firma uviedla, že do konca roka bude produkt dostupný v 40 krajinách.

Hlavnou značkou a hlavným zdrojom zisku Applu je iPhone, jeho predaj však začal klesať. Firma teda hľadá nové zdroje rastu, v marci napríklad vedľa kreditnej karty predstavila spravodajskú a televíznu službu.

01 - Modified: 2024-04-23 09:51:18 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov v Číne klesol najviac od pandémie covidu. Spadol až na tretie miesto 02 - Modified: 2024-04-23 06:00:00 - Feat.: - Title: Toto so svojím iPhonom robí úplne každý. Vskutočnosti si však ničíš mobil aj batériu, potvrdzuje to aj samotný Apple 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-12 14:37:00 - Feat.: - Title: Apple musí čeliť žalobe o 785 miliónov libier kvôli poplatkom v App Store 05 - Modified: 2024-04-12 07:26:47 - Feat.: - Title: Apple čoskoro spustí výrobu čipov M4. Chce nimi vybaviť počítače Mac
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 04:46