Instagram/RKOI
StoryEditor

Bohatstvo je nuda, keď vás nikto nevidí. Brit zarába na zverejňovaní fotiek zlatej mládeže

06.09.2020, 10:47
Autor:
divdiv
Zarobiť sa dá na všeličom. Svoje o tom vie aj James Ison.

Známy účet na Instagrame mal skromné ​​začiatky, rovnako ako jeho majiteľ. James Ison vyrastal v bungalove svojich prarodičov v Leicesteri, zdieľal váľandu so svojou slobodnou matkou a obdivoval svet bohatých.

Keď v roku 2012, vtedy ako devätnásťročný, zverejnil na svojom instagramovom profile fotografiu 15-ročného mladíka počas cesty na rodinnú dovolenku na Fidži, zrejme netušil, že pôjde o jeho vstupenku do reálneho sveta bohatých.

Na onej fotografiu bol vtedy pätnásťročný Zachary Dell, syn riaditeľa rovnomenného počítačového giganta, ako desiatujú na palube súkromného lietadla svojich rodičov. Fotografia sa stala veľmi rýchlo virálna, uviedol portál Business Insider.

Príležitosť na podnikanie

Ison nečakal a začal zverejňovať ďalšie fotografie mladých miliardárov a milionárov. Čoskoro potom ho oslovili dvaja Newyorčania (ktorí chcú zostať v anonymite), ktorí robili to isté každý sám za seba.

Výsledná spolupráca bola začiatkom instagramového účtu Rich Kids of Instagram (RKOI). Mladí a bohatí, ktorí chcú byť na profile RKOI predstavení, musia zaplatiť až 2 tisíc dolárov.

RKOI sa v súčasnej dobe môže pochváliť viac ako 372-tisícmi sledujúcimi a nekonečným prúdom fotografií bohatých mladých mileniálov, ktorí žijú svoj život naplno.

Šoférujú Bugatti vo Švajčiarsku, plavia sa jachtami do Čiernej Hory, zúčastňujú sa kráľovských dostihov v Ascotte a nemajú problém minúť 50-tisíc dolárov za hodinky.

Kopírujú ho vo svete

Účet sa stal tak populárny, že sa začali objavovať podobné instagramové účty jednotlivých krajín, ako napríklad Rich Kids of Turkey (Bohaté deti Turecka) alebo Rich Russian Kids (Bohaté ruské deti), uviedol denník News.

Napriek bohatstvu, ktoré tomuto mužovi instagramový účet priniesol, je Ison podľa mnohých svedectiev naďalej obyčajným človekom, ktorý nemá problém vzdať sa honosných áut a odmieta zverejňovať nevkusné obrázky ľudí obklopenými hromadami peňazí.

Ison sa s niektorými z mladých a bohatých spriatelil, čo mu pomohlo rozbehnúť ďalší podnik - RKOI Concierge. Spoločnosť pomáha organizovať zážitky a rezervovať tovar, za čo si účtuje medzi 2 až 10 tisícmi librami.

01 - Modified: 2022-03-22 08:36:56 - Feat.: - Title: Rusko stoplo Facebook a Instagram. Súd zakázal v celej krajine ich prevádzku 02 - Modified: 2022-03-21 15:04:31 - Feat.: - Title: Beckham vyzval ľudí, aby pomohli Ukrajine. Svoj úspešný profil na Instagrame zveril ukrajinskej lekárke 03 - Modified: 2021-12-23 10:41:53 - Feat.: - Title: Prekvapivé prvenstvo. Google už nie je najnavštevovanejšou stránkou na svete, čo ho tromflo? 04 - Modified: 2021-10-29 07:55:43 - Feat.: - Title: Instagram prekvapuje veľkou novinkou: Na odkaz v stories už nebudeš potrebovať 10-tisíc followerov 05 - Modified: 2021-10-14 08:27:55 - Feat.: - Title: „Klokan přiletí v březnu!“ pochválil sa novinkou Leoš Mareš. S manželkou čakajú dieťa
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 21:11