Po tom, čo pandémia takmer zastavila cestovný ruch, Nóri sa vrátili k cestovaniu po svojej domovine a tiež k starým tradíciám, konkrétne ku konzumácii veľrybieho mäsa. Po rokoch v krajine stúpol dopyt po mäse veľrýb a ich lov sa zvýšil. „Keď jem veľrybie mäso, pripomína mi to detstvo a mám s ním spojených mnoho spomienok,“ hovorí Nór Frode Revke pre BBC. Pre Revkeho, ktorý vlastní malé bistro, ktoré v centre Osla predáva tradičné nórske jedlá, bol rok 2...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-01 12:47:57 - Feat.: - Title: KVÍZ Rezeň nadovšetko! Otestujte sa, či viete viac ako len, že je v trojobale
02 - Modified: 2024-02-24 12:00:00 - Feat.: - Title: Vedci vyriešili stáročnú záhadu veľrybích piesní. Našim pričinením ju počujeme stále menej a menej
03 - Modified: 2024-02-16 09:02:19 - Feat.: - Title: Vedcom sa podarilo vypestovať naozaj prapodivné jedlo. Nechali vyrásť skutočné mäso v zrnkách ryže
04 - Modified: 2024-02-02 10:21:03 - Feat.: - Title: Svetové ceny potravín klesli na takmer trojročné minimum, nižšie sú najmä ceny obilnín a mäsa
05 - Modified: 2024-01-26 17:02:14 - Feat.: - Title: Británia prerušila rokovania o voľnom obchode s Kanadou, dôvodom je agrosektor