Stratégia zjednodušovania nášho biznisu sa nám veľmi vyplatila, vysvetľuje Matt Simister.ARCHÍV MATTA SIMISTERA
StoryEditor

Krajšie prevádzky a moderné nákupy. Šéf Tesca pre HN povedal, do čoho firma vrazí najviac peňazí

15.11.2020, 23:00
Generálny riaditeľ spoločnosti Tesco pre strednú Európu Matt Simister vysvetlil, ako sa reťazec musel prispôsobovať lockdownu naprieč krajinami V4.

Ako prežíva Tesco ako najväčší hráč na slovenskom trhu aktuálnu krízu?
Pre všetkých našich zákazníkov a kolegov ide o mimoriadne náročnú situáciu. Najdôležitejšie je pre nás zaistiť, aby bolo Tesco bezpečným miestom na prácu a rovnako aj na nákupy. V Tescu môžeme zákazníkom ponúknuť viaceré bezpečné formy nakupovania vrátane Tesco Online nákupov, služby Klikni a Vyzdvihni či nakupovania s bezdotykovými skenermi Scan&Shop. Nielen počas prvej vlny, ale aj počas tej druhej platí, že zákazníci navštevujú obchody menej často a robia väčšie nákupy. Práve hypermarkety im poskytujú možnosť pohodlne nakúpiť všetko pod jednou strechou.

Čo vás na nákupnom správaní vašich klientov počas krízy prekvapilo najviac?
Panické nakupovanie toaletného papiera vo Veľkej Británii. V iných krajinách zase zákazníci nakupovali vo väčšej miere potraviny ako múku, olej, cestoviny, ryžu a ďalšie trvanlivé produkty.


Mali podľa vás ľudia dôvod na takúto paniku?
Ľudia boli vystrašení a faktom je, že každý potrebuje jesť. Práve v zásobovaní obyvateľstva potravinami zohráva Tesco najdôležitejšiu úlohu a nesie v tomto smere aj veľkú zodpovednosť. Keď si vezmeme, že ľudia rátali s možnosťou, že oni ani ich rodiny nebudú môcť opustiť domovy na neurčitý čas, dá sa to pochopiť. Bola to z ich strany racionálna reakcia. My sa však snažíme našich zákazníkov ubezpečiť, že sme pripravení aj na takéto situácie a nemusia sa báť, nemusia nakupovať do zásoby. Nakoniec mnohí pochopili, že aj keď lockdown ovplyvnil ich život v ostatných oblastiach, predajne potravín, dodávatelia či producenti im budú prinášať jedlo za každých okolností.

Niektoré reťazce, najmä tie menšie, však hlásili aj výpadky tovaru. Išlo najmä o trvanlivé produkty, ale rovnako aj o chlieb či droždie. Obavy teda v niektorých prípadoch boli oprávnené.
Do našich distribučných centier v Beckove a pri Prešove neustále dopĺňame zásoby čerstvých a trvanlivých potravín, ako aj ďalších potrebných výrobkov. Odtiaľ potraviny a produkty putujú do 153 obchodov Tesca naprieč krajinou. Najmä v rámci prvej vlny bol dopyt veľmi rozkývaný a mohlo tak dôjsť ku krátkodobým výpadkom vybraného tovaru. Aj to však spravidla len v obd...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 02 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 05 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 04:08