StoryEditor

Bravčové zlacnelo, nemá kto zabíjať

15.12.2020, 23:00
Negatívny vývoj na trhu s jatočnými ošípanými spôsobí 35-percentný pokles cien mäsových produktov.

Október 2019. V Číne zúri africký mor ošípaných a producenti vybíjajú chovy. Krajina, ktorá spotrebuje až polovicu svetovej produkcie bravčoviny, dopĺňa zásoby z trhov Európskej únie.

Keďže dopyt po komodite rastie, cena stúpa spolu s ním. Až kým ho nezastavila pandémia, ktorá zvrtla vývoj úplne opačným smerom.

V dôsledku zatvorenia gastrosektora vznikol na trhu prebytok mäsa a jeho hodnota extrémne rýchlo padla. „Nejeden chovateľ ošípaných už prestal s výrobou bravčového mäsa. Či to boli súkromníci, poľnohospodárske družstvá alebo farmy,“ opisuje následky t...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 03 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva 04 - Modified: 2024-03-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Ďalšia pandémia už naplno prepukla. Svet sa jej nedesí, lebo vo veľkom zatiaľ zabíja „len” zvieratá 05 - Modified: 2024-03-01 06:55:07 - Feat.: - Title: Prvý zájazd po rokoch do KĽDR stál 750 eur. Páchlo a všetko sa tam rozpadalo, sťažujú sa turisti na lietadlo
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 23:36