StoryEditor

Bezos si objednal novú superjachtu. Bude vybavená ďalšou loďou aj heliportom

15.05.2021, 00:00
Autor:
koukou
Cena Bezosovej novej superjachty sa bude pohybovať okolo 500 miliónov dolárov.

Zakladateľ spoločnosti Amazon a najbohatší muž sveta Jeff Bezos si kupuje superjachtu, ktorej cena sa pohybuje okolo 500 miliónov dolárov.

Monštruózna loď od holandskej spoločnosti Oceanco meria 127 metrov a okrem plošiny na pristávanie helikoptéry v sebe bude ukrývať aj druhú jachtu.

Jedna z najväčších jácht 

Projekt výstavby obrej jachty je nateraz označovaný ako projekt Y721. Podľa dostupných informácií agentúry Bloomberg by Bezosova nová jachta mala mať po dokončení niekoľko poschodí a tri stožiare.

Pôjde tak o jednu z vôbec najväčších jácht, ktorá kedy bola v Holandsku, kde si lode necháva konštruovať veľa boháčov, vyrobená.

YouTube/ King Luxury

​Cena Bezosovej novej superjachty sa bude pohybovať okolo 500 miliónov dolárov. Do tejto sumy však zrejme ešte nie je započítaná cena druhej podpornej jachty ukrytej vo vnútri hlavnej superjachty.

YouTube/King Luxury

​Podľa amerických médií je nákup nového plavidla ukážkou toho, že Jeff Bezos už nechce mať naďalej imidž čudáka zapáleného do technológií, ale začína dávať na obdiv svoje obrovské bohatstvo, ktoré ešte vzrástlo počas covidovej pandémie, v ktorej firma Amazon profitovala.

Práve pandémia podľa Bloombergu ešte viac prehlbuje priepasť medzi chudobnými a bohatými, kedy jedna skupina čím ďalej tým viac zarába a druhá peniaze neustále stráca.

Bezos však nie je jediným, kto si počas pandémie zaobstaral jachtu, novú loď si podľa zdrojov jemu blízkym necháva stavať aj režisér Steven Spielberg .

Boháči smerujú na more

Covidová doba totiž ku kúpe jachty mnohých boháčov nabádala aj z toho dôvodu, že kvôli pandémii bolo zrušených veľa večierkov, galavečerov a zahraničných ciest.

Jachty sa tak pre mnohých miliardárov stali miestom, kde môžu v okruhu svojich blízkych organizovať súkromné ​​spoločenské akcie, užívať si voľný čas a tiež uniknúť pred pozornosťou verejnosti, ktorá na tých najbohatších počas pandémie často smerovala.

Záujem o nákup jácht pozorujú aj samotní výrobcovia. "Trh neustále rastie už nejakú dobu. V posledných rokoch sú úplne rekordné tržby a sumy, ktoré sa do stavby lodí investujú, sú obrovské," hovorí Sam Tucker z londýnskej spoločnosti Vessels Value, ktorá sa zaoberá loďami.

Momentálne podľa neho ani nie je poriadne možné si novú loď objednať. "Ak by ste chceli postaviť jachtu na zákazku, pravdepodobne si teraz budete musieť počkať. Všetky kapacity na stavbu nových lodí sú zaplnené," dodáva.

"Len v severnom Nemecku, kde sa veľa takých lodí stavia, sa momentálne stavia či opravuje asi 50 lodí, ktoré merajú vyše sto metrov," uzatvára.

01 - Modified: 2021-02-03 20:38:23 - Feat.: 0 - Title: Jeff Bezos chce viac ako ekonomickú svetovládu 02 - Modified: 2021-02-17 11:04:32 - Feat.: 0 - Title: Kraľovanie Muska sa rýchlo skončilo. Bezos sa vrátil na pozíciu najbohatšieho človeka sveta
01 - Modified: 2024-03-23 11:00:00 - Feat.: - Title: Bývalá manželka majiteľa Amazonu rozdáva peniaze. Neziskovkám darovala stovky miliónov, mohla by inšpirovať aj slovenskú vládu 02 - Modified: 2024-03-05 07:58:01 - Feat.: - Title: Musk už nie je najbohatší človek na svete, vystriedal ho Bezos 03 - Modified: 2024-02-21 11:37:26 - Feat.: - Title: Tretí najbohatší muž sveta predal miliardové akcie. Prilepšil si aj presťahovaním do Miami 04 - Modified: 2024-02-19 07:05:56 - Feat.: - Title: Bezos predal akcie Amazonu a odišiel na Floridu. Gigantu sa darí, dvíha platy aj pre tisíce Slovákov 05 - Modified: 2024-02-10 17:00:00 - Feat.: - Title: Miliardár Jeff Bezos predal akcie Amazonu za viac ako dve miliardy dolárov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 20:24