Vždy si všímajte personál. Správanie a nálada personálu = kvalita a úroveň reštaurácie.pixabay
StoryEditor

Chýbajú ľudia

29.11.2018, 15:54
Prakticky všetky spoločnosti na Slovensku pociťujú nedostatok pracovných síl.

No pri tomto type biznisu sa to prejavuje najvýraznejšie.

Hotely a reštaurácie, tak ako aj iné sektory neustále apelujú na zníženie odvodov, ktoré by stlačili celkovú cenu práce nadol, vďaka čomu by boli na trhu konkurencieschopnejšie. Podľa údajov zo stredných škôl, oblasť gastra a hotelierstva študuje o 45 percent menej študentov ako pred desiatimi rokmi, no zároveň len jedna tretina zostáva pracovať v oblasti.

A z konečného čísla absolventov iba polovica zostáva na Slovensku. Nedostatok ľudí výrazne zvyšuje cenu práce v službách aj samotné služby.

„Platy rastú už tretí rok extrémne. Oveľa viac nad infláciou. Čakáme, kedy sa tá krivka zalomí, ale zatiaľ sa to nedeje,“ upozorňuje šéf najväčšej slovenskej gastroskupiny Medusa Group Peter Štecko.

01 - Modified: 2024-05-03 12:23:08 - Feat.: - Title: Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí pre HN odborník 02 - Modified: 2024-05-02 10:05:45 - Feat.: - Title: Okruh zamestnaní, pre ktoré možno udeliť vízum cudzincom, sa rozšíri, rozhodla vláda 03 - Modified: 2024-04-25 11:00:00 - Feat.: - Title: Sledujú hostí, neperú posteľnú bielizeň. Tieto šokujúce tajomstvá si o luxusných hoteloch určite nevedel 04 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 05 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla
menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
10. máj 2024 18:56