StoryEditor

Politické nominácie skončia na súde

26.11.2006, 23:00
Kauza politických nominácií do výkonných a kontrolných orgánov Transpetrolu bude mať dohru na súde. Predseda parlamentu P. Paška podá trestné oznámenie a žalobu na exministra financií I. Mikloša

Kauza politických nominácií do výkonných a kontrolných orgánov Transpetrolu bude mať dohru na súde.
Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) podá trestné oznámenie a žalobu na exministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS). Ten vo včerajšej relácii TV JOJ kritizoval nielen nomináciu Júliusa Rezeša, ale aj ďalších ľudí "z prostredia pána Širokého a Pašku - mecenášov Smeru-SD" do orgánov Transpetrolu.
Mikloš naznačil, že existuje prepojenie medzi nominantmi Smeru-SD v Transpetrole s kriminálnym pozadím. Podľa Mikloša pôsobil Paška v rokoch 1995 až 2002 v orgánoch spoločnosti spolu s Alexandrom Zápotockým, bratom Sergeja Zápotockého, ktorého Smer dosadil do predstavenstva Transpetrolu. "Tento brat, ktorého meno je spájané s organizovaným zločinom, sedel spolu s Paškom, ktorý je váš podpredseda strany a predseda parlamentu," vyhlásil Mikloš. Paška považuje Miklošove vyjadrenia za nehorázne klamstvá a vymyslené konštrukcie.
Cez víkend sa opäť stretli koaliční lídri. Aj keď presný obsah ich rozhovorov zostáva utajený, podľa našich zistení sa Fico opäť snažil apelovať na šéfa ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara, aby Rezeša stiahol - neúspešne. Následne Rezešovu nomináciu počas svojej návštevy Košíc označil ako "gól do vlastnej brány" a opätovne tým zdôvodnil svoje rozhodnutie preveriť si nominácie do strategických podnikov. Práve toto jeho rozhodnutie vyvolalo opäť nevôľu ĽS-HZDS. "Nepokladáme za tragédiu, keď sa spraví revízia. Ako premiér má na to právo. Ale politické závery musia vzísť z Koaličnej rady," povedal HN podpredseda hnutia Milan Urbáni.

01 - Modified: 2003-04-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Linden: Musíme ich poraziť 02 - Modified: 2003-04-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Lynčovaním proti rabovaniu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 09:35