StoryEditor

Fico vz. médiá. V aréne je HZDS

07.08.2007, 00:00
Médiá dostali v spore s premiérom Robertom Ficom o osud ministerky práce Viery Tomanovej nečakaného spojenca. ĽS-HZDS sa nepáči, že informácie o ministerkinej pomoci svojmu bývalému zamestnávateľovi "znehodnocujú kvalitu celej koalície". Od Smeru-SD preto na najbližšej Koaličnej rade budú chcieť vysvetlenie k celej kauze.

Médiá dostali v spore s premiérom Robertom Ficom o osud ministerky práce Viery Tomanovej nečakaného spojenca. ĽS-HZDS sa nepáči, že informácie o ministerkinej pomoci svojmu bývalému zamestnávateľovi "znehodnocujú kvalitu celej koalície".
Od Smeru-SD preto na najbližšej Koaličnej rade budú chcieť vysvetlenie k celej kauze.

Fico bude vysvetľovať
"Nechceme kritizovať ministerku. Chceme počuť od partnerov, aký majú na túto kauzu názor a ako to chcú riešiť," povedal pre HN poslanec ľudovcov Ján Kovarčík. Jeho strana však zatiaľ nemá predstavu, ako prípad Tomanovej a dvojmiliónovej dotácie pre neziskovú organizáciu Privilegium riešiť. Všetku zodpovednosť necháva na Smere-SD.

Premiér Robert Fico médiám avizoval, že za svojou ministerkou stojí. Kritiku svojej nominantky obrátil proti novinárom, ktorých obvinil z korupčného správania.

Osamotení ľudovci
ĽS-HZDS ostáva vo svojej aktivite v rámci koalície osamotená. Poslanec SNS Rudolf Pučík nevidí žiaden dôvod na zvolávanie Koaličnej rady pre medializovaný problém o dotáciách od ministerky. Podľa politológa Miroslava Kusého by malo byť nielen právom, ale aj povinnosťou celej koalície "takéto veci promptne riešiť. Nie je to individuálna záležitosť jej ministerstva alebo jej straníckeho zázemia".

Kusý je presvedčený, že Ficovi partneri netlačia na vládnu stranu aj preto, lebo aj oni majú problémy so svojimi ministrami. "Nechcú, aby sa to takýmto spôsobom riešilo. V krajinách s vysokou politickou kultúrou riešia takéto problémy strany razantne skôr, než vypuknú ďalšie problémy."

01 - Modified: 2003-06-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Baumit pokračuje v investíciách 02 - Modified: 2003-06-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Volkswagenu sa v USA nedarilo 03 - Modified: 2003-06-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Berlín prekročí hranicu deficitu 04 - Modified: 2003-06-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Gaz de France vstúpil do Italcogimu
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 18:33