StoryEditor

Starostka kritizuje projekt s prvým mrakodrapom na Slovensku: Proces okolo povolenia bol zvláštny

10.12.2018, 11:49
Autor:
klkl
Územné rozhodnutie na výstavbu mrakodrapu Eurovea II podpísalo bývalé vedenie mestskej časti krátko pred tým, ako odovzdalo úrad.

Nová starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová krátko po nástupe kritizuje svojho predchodcu Radoslava Števčíka.

Ide o plánované rozširovanie Eurovea II, v rámci ktorého má vyrásť prvý mrakodrap na Slovensku. „Územné rozhodnutie podpísal exstarosta Števčík šestnásť dní po voľbách,“ hovorí Aufrichtová, podľa ktorej ide o kontroverznú zástavbu, ktorá sa riešila aj pred voľbami.

„Pán bývalý starosta sedem dní pred definitívnym odovzdaním starostovského kresla rozhodnutie o umiestnení stavby podpísal,“ kritizuje Aufrchitová.

Podľa nej jej na spoločnom stretnutí pred odovzdaním úradu nespomenul jeho zámer rozhodnutie podpísať. Aufrichtová kritizovala, že na ich spoločných stretnutiach si akurát povzdychol, že nevie, čo jej má povedať.

„Toto ste mi mal povedať. Mal ste mi povedať, že Staré Mesto vydalo zásadné rozhodnutie ku kontroverznej téme, ktorá zásadne ovplyvní chod Bratislavy a jej obyvateľov na minimálne sto rokov,“ odkazuje nová starostka.

Toto rozhodnutie bolo podľa nej zverejnené až osem dní od podpísania a deň po tom, ako nová starostka oficiálne prebrala úrad. „Toto rozhodnutie pán bývalý starosta nemal problém podpísať.

Napriek tomu počas rozhovorov, ktoré prebiehali pred ustanovujúcou schôdzou, pán starosta konzultoval rozsahom a dopadom neporovnateľne menší zámer a rozhodnutie pre Tatianu Pauhofovú už nemal odvahu podpísať,“ vysvetľuje Aufrichtová.

Na tlačovej konferencii upozornila, že celý proces vydávania stavebného povolenia pre objekt Eurovea II bol zvláštny. Upozornila, že komplex sa nachádza na území Ružinova, ale za zvláštnych okolností bolo posudzovanie presunuté na stavebný úrad Starého Mesta.

Starostka Starého Mesta chce vec riešiť so zástupcami mesta, mestskej časti Ružinov, stavebným úradom ako aj zástupcom staviteľa. Podľa nej je nevyhnutné nastaviť novú kultúru.

K tomu, či bolo rozhodnutie bývalého vedenia správne, sa vyjadrovať nechcela, pretože si chce najprv dôkladne preštudovať.

01 - Modified: 2024-01-07 08:08:08 - Feat.: - Title: Na mapu bratislavského Starého Mesta, v Podhradí, majú pribudnúť nové ulice i park 02 - Modified: 2023-11-16 12:11:15 - Feat.: - Title: Nájom ako drahé riešenie? Pozrite sa, koľko vás bude stáť bývanie v Bratislave (prehľad cien) 03 - Modified: 2023-09-26 05:45:34 - Feat.: - Title: Budova Devín banky spájaná s Mečiarovými privatizérmi sa dostala do predaja. V pozadí sú talianski investori 04 - Modified: 2023-09-04 20:05:29 - Feat.: - Title: V centre Bratislavy sa predáva dvestoročná pamiatka za takmer 1,5 milióna eur. Kupca čaká „boj“ s úradmi 05 - Modified: 2023-05-25 10:38:09 - Feat.: - Title: Sťahovanie top developera z nášho trhu v praxi: Penta kupuje lukratívne pozemky v centre Bratislavy
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 09:54