StoryEditor

PPF mení vedenie českej Telefóniky, odchádzajú kľúčoví ľudia

14.04.2014, 11:55
Autor:
red, turred, tur
Nový majiteľ operátora, skupina PPF miliardára Kellnera dosadzuje do vedenia svojich ľudí.

Zemetrasenie na najvyšších miestach. Nový vlastník českej Telefóniky, ktorá je zároveň matkou rovnomennej slovenskej firmy, sa rozhodol vymeniť ľudí na kľúčových pozíciách vo firme. Takmer presne rok po spustení populárnych neobmedzených taríf opustil českú Telefóniku ich hlavný tvorca. A tiež autori stratégie firmy v posledných rokoch. Nový vlastník, skupina PPF miliardára Petra Kellnera, tak pokračuje v zmenách najvyššieho vedenia spoločnosti. Naopak do nej prichádzajú ľudia, ktorí predtým pre PPF pripravovali neuskutočnený projekt štvrtého operátora.

Zoštíhľovanie

Zmeny vo firme potvrdil českým Hospodářskym novinám nový člen predstavenstva za PPF Michal Frankl. Odchod šéfa marketingu Jiřího Dvorjančanského, ktorý stál za neobmedzenými tarify, podľa neho súvisí s rozdelením oddelenia do dvoch divízií, obsluhujúcich firemných zákazníkov a domácnosti. K prvému aprílu skončil bez nástupcu ďalší dôležitý člen manažmentu, šéf stratégie Felix Geyr. Ten stál za otvorením trhu virtuálnym operátorom a spadal pod neho aj regionálny poskytovateľ pripojenia Internethome. Na rozdiel od bývalého finančného riaditeľa Davida Melcona sa Geyr nevracia do španielskej skupiny Telefónica.

„Hľadáme spôsoby, ako firmu zefektívniť," hovorí Frankl k premene najväčšieho českého operátora s mobilnou aj pevnou sieťou a dedičstvom ešte z čias štátneho monopolu Českého Telecomu. Má sa stať menšou a štíhlejšou firmou, schopnou rýchlo sa rozhodovať a reagovať na zmeny na trhu. A s lacnejšou prevádzkou, ktorý vyváži dlhodobo klesajúce príjmy.

Čistky budú pokračovať

Vo funkcii aj v predstavenstve operátora naopak prežil kľúčový technický riaditeľ Petr Slováček. Rovnako tak zatiaľ zostáva aj doterajší generálny riaditeľ Luis Antonio Malvido, o ktorého nástupcovi sa ale vo firme už špekuluje. Najčastejšie sa skloňuje meno Tomáša Budnika, ktorý bol šéfom U:fona, pripravoval spomínaného operátora PPF a následne sa s ním prihlásil aj do dôležitej aukcie frekvencií. V Telefónice sa objavujú aj ďalší ľudia z jeho tímu.
Budník sa navyše nedávno stal šéfom IT Telefóniky. Vo funkcii vystriedal Moniku Mošovú, ktorá je teraz jeho poradkyňou. „V IT sme narážali na problém, že vymyslíme riešenie, ale nie sme schopní ho rýchlo priniesť zákazníkom," popisuje Frankl.

Práve bývalý predseda dozornej rady Telecomu, námestník ministra financií a informatiky a člen rady telekomunikačného úradu je jedným z radu manažérov, ktorých PPF priviedla. Patrí medzi ne exminister informatiky Vladimír Mlynář, akcionár PPF Ladislav Bartoníček alebo investičný riaditeľ skupiny Martin Vlček. Faktickým šéfom operátora je z pozície predsedu dozornej rady ekonóm a riaditeľ investícií PPF Martin Štefunko. Jeho pravou rukou sa potom stal bývalý analytik Wood & Company Jan Tomaník.

01 - Modified: 2006-04-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Krajiny otvárajúce pracovný trh
01 - Modified: 2023-11-13 11:54:13 - Feat.: - Title: Rodina zosnulého miliardára Kellnera zakladá nový holding 02 - Modified: 2023-09-28 06:16:56 - Feat.: - Title: Haváriu vrtuľníka s českým miliardárom Kellnerom zrejme spôsobil pilot 03 - Modified: 2023-08-03 13:55:36 - Feat.: - Title: Predaj O2: opak predplatného a rozširovanie ponuky. Čo možno čakať od nového väčšinového vlastníka? 04 - Modified: 2022-06-30 10:13:21 - Feat.: - Title: Česká finančná skupina PPF chce odísť z Číny 05 - Modified: 2022-05-31 19:32:11 - Feat.: - Title: PPF čelí žalobe kvôli vytesneniu minoritných akcionárov z O2, píše český portál
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 01:13