StoryEditor

Kura z Kentucky letí na Slovensko

21.06.2006, 00:00
Sieti rýchloobslužných reštaurácií McDonald´s pribudne na jeseň tohto roku konkurencia. S viac ako desaťročným oneskorením za Českom či Poľskom predbežne na september tohto roku naplánovala vstup na slovenský trh sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken).

Sieti rýchloobslužných reštaurácií McDonald´s pribudne na jeseň konkurencia. S viac ako desaťročným oneskorením za Českom či Poľskom predbežne na september tohto roku naplánovala vstup na slovenský trh sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken). Informáciu o otvorení reštaurácie na Slovensku pre HN potvrdil Stanislav Szabó, zodpovedný za rozbeh reťazca na Slovensku.
V krajskej regionálnej tlači sa už objavili inzeráty, hľadajúce zamestnancov pre prvú reštauráciu v Trnave, v rozširujúcom sa objekte hypermarketu Tesco. Tam by podľa hovorkyne obchodného reťazca Tesco Oľgy Hrnčiarovej malo KFC susediť už s fungujúcou reštaurácia Pizza Hut.
Prichádzajúcej konkurencie sa McDonald´s, ktorý momentálne na Slovensku prevádzkuje šestnásť reštaurácií, príliš neobáva. "Klientela McDonald´s sa trochu odlišuje od zákazníkov KFC. Na jednom trhu navyše môžeme popri sebe fungovať veľmi dobre. Niekedy sa prítomnosťou konkurenta návštevnosť kumuluje. Napríklad vtedy, keď sa prichádza najesť rodina a niektorí jej členovia uprednostňujú McDonald´s a iní susedného prevádzkovateľa stravovacích služieb," tvrdí Drahomíra Jiráková z marketingu McDonald´s pre Česko a Slovensko.
Vzhľadom na menu nebude KFC príliš konkurovať ani partnerskému reťazcu Pizza Hut. Ten otvoril prvú reštauráciu v Bratislave už v roku 1997. Neskôr k nej pribudla reštaurácia v Nitre, Trnave, Košiciach a ďalšia prevádzka v bratislavskej Petržalke.
Pod hlavičkou KFC dnes funguje približne v deviatich desiatkach krajín sveta asi štrnásťtisíc rýchloobslužných prevádzok. Celosvetovo túto sieť zameranú na jedlá z kuracieho mäsa pripravovaného v zmesi 11 druhov byliniek a korenia zastrešuje skupina Yum Brands. Tá okrem KFC a Pizza Hut prevádzkuje aj mexické reštaurácie Taco Bell.

01 - Modified: 2003-03-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Objem lízingu vzrástol o 15 percent 02 - Modified: 2003-03-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Washington a Londýn dali viac času diplomacii
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 16:25