StoryEditor

Pripravte sa na prepad trhov. Tieto akcie sľubujú vysoké dividendy

23.09.2014, 00:00
Autor:
Pavel PetrPavel Petr
Je vždy múdre, aby investor usiloval o solídne dividendové tituly, pretože majú schopnosť posilniť portfólio v časoch poklesov cien.

Tu sú tri akcie s vysokým dividendovým výnosom, ktoré by mohol zvážiť každý akciový investor.

General Electric Company
General Electric nedávno priniesol 3,5% výnos svojim investorom. Spoločnosť sa v posledných rokoch zbavuje odborov orientovaných na spotrebiteľov a viac sa zameriava na špeciality, ako je letectvo a energetika. Je to nedávno čo spoločnosť oznámila predaj svojej divízie kultových spotrebičov Electrolux za 3,3 miliardy dolárov, a dáva zmysel, že divízie osvetlenia, ktorej korene siahajú späť až do doby Thomasa Edisona v roku 1879, bude ďalší na rade.

V energetickej oblasti, General Electric kúpil časť francúzskeho gigantu Alstrom v tomto roku a výrazne tak zvýšil GE výrobnej kapacity.

General Electric mal v druhom štvrťroku solídny výsledok, s tržbami rastúcimi o 3% medziročne, zatiaľ čo príjmy vzrástli o 13%. Priemyselné divízii GE vzrástli o 10% a veľké množstvo objednávok pre železničné lokomotívy tlačí divíziu dopravy dopredu o 40%.

Je ťažké pre tak veľký konglomerát, aby každá časť bola na vzostupe. GE divízie ťažby mala veľmi slabé výsledky, pričom biznis okolo zdravotníckych pomôcok stagnoval.


Qualcomm
Qualcomm má dividendový výnos 2,3% a to nemusí predstavovať terno, ale vedomie, že počas posledných piatich rokov, firma agresívne zvyšovala dividendu v priemere o 20% ročne, zase môže potešiť. Qualcomm je lídrom v oblasti čipov pre mobilné zariadenia, a môže sa pochváliť masívnym nasadením svojich mobilných a bezdrôtových technológií prostredníctvom patentovania.

Qualcomm v treťom štvrťroku predstavil sľubné čísla, tržby išli hore o 9%, zatiaľ čo zisk vystrelil o 40%, avšak ešte zaostal za očakávaním. Spoločnosť čelí protimonopolnému vyšetrovaniu v Číne, kde zníženie licenčných poplatkov a pokút môže byť na obzore. Čo môže ohrozovať výsledky Qualcommu.

Silná konkurencia je ďalšia starosť. Významný zákazník Samsung teraz vyvíja niektoré čipy interne. Tieto obavy pomohli akcie trochu zraziť, ale P / E pomer asi 19 je hlboko pod päťročným priemerom okolo 24. Hrubá a prevádzková marža sa trochu zmenšuje v poslednej dobe, ale čistá zisková marža išla napriek tomu hore, čo naznačuje zvýšenie efektivity.

Philip Morris International Inc
Akcie v poslednej dobe priniesli investorom výnos 4,6 percenta. Hoci aj mimo USA sa uplatňujú rázne opatrenia proti tabaku, objem cigariet sa tak o niečo zmenšil a silný dolár škodí Philip Morris tiež, s tým, ako príjmy plynú spoločnosti v mnohých rôznych menách. Rastúce dane vyvíjali tlak na ziskovú maržu a manažment už znížil odhady pre rok 2014 V Japonsku, napríklad zvýšenie daní stlačilo predaný objem o 16% nižšie a spoločnosť uzavrela továrne v Austrálii a Holandsku.

Nie je všetko stratené, dlhodobo je tento titul schopný kompenzovať negatívny vývoj cien. A aj keď jeho čistá zisková marža klesla z úrovní 2012 a 2013, sú stále vysoko nad 25%! Philip Morris tiež rovnako ako ostatné tabakové spoločnosti expanduje za územia staromódnych cigariet, príkladom môže byť nedávny nákup britskej spoločnosti produkujúce elektronické cigarety Nicocigs. Zo zlúčenia Reynolds American a Lorillard môžu akcie Philip Morris tiež profitovať vďaka zníženiu konkurencie.

So svojím súčasným pomerom P / E a P / S kúsok od päťročných priemerov sa akcia zdá bližšie k svojej fér cene, než k nejakému super výhodnému obchodu. Napriek tomu, že je to silný dividendový titul.

Zdroj: The Motley Fool

01 - Modified: 2006-10-23 19:37:00 - Feat.: 0 - Title: Rusko sa pravdepodobne chystá zlacnieť aktíva skrachovaného Jukosu
01 - Modified: 2024-04-25 21:27:13 - Feat.: - Title: Majiteľ Googlu výrazne zvýšil štvrťročný zisk, prvýkrát vyplatí dividendu 02 - Modified: 2024-04-19 07:11:04 - Feat.: - Title: Prvotná reakcia bola prudká. Po izraelskej odvete proti Iránu zlato vyskočilo na rekord, bitcoin sa prepadol 03 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: „Pažravosť“ investorov po virtuálnej mene rastie. No hrozí jej negatívny ponukový šok a zdraženie 05 - Modified: 2024-03-20 19:26:24 - Feat.: - Title: Guvernér lotyšskej centrálnej banky súhlasí s odhadmi trhov na tri redukcie sadzieb ECB v tomto roku
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-patrie, menuAlias = komentare-patrie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 03:11