Pri Žiline sa predávala salmonelová kuracina. Opäť prišla z Poľska
Otázna kvalita mäsových výrobkov z Poľska je predmetom diskusií dlhodobo.
Otázna kvalita mäsových výrobkov z Poľska je predmetom diskusií dlhodobo.
Zrejme sa všetko zjedlo, pretože výsledky testov dostali veterinári až po dátume spotreby mäsa.
Na poľských bitúnkoch údajne spracúvali mäso z chorých kráv, ktoré putovalo aj na Slovensko. Podobné praktiky sa mali diať aj u nás.
Slovenský bitúnok potvrdil, že s kúpou chorej kravy by až do januára nemal problém.
Viaceré reťazce už avizovali, že poľské mäso predávať nebudú.
Česko naďalej považuje kontroly mäsa za potrebné.
Výsledky auditu európskych inšpektorov na poľských bitúnkoch odhalili viacero závažných zlyhaní.
Každá zásielka musí od piatka prejsť najprv laboratórnymi testami.
Dodávatelia po škandále s poľským mäsom dobrovoľne informovali reštaurácie aj školy o pôvode mäsa.
V najnovšej epizóde relácie HNtelevízie Porota sme sa pýtali, či budú Slováci po škandále s poľským mäsom preferovať to slovenské.
Tvrdí to spoločnosť s tým, že má k dispozícii doklady, ktoré potvrdzujú, že bolo vyhovujúce.
Štátne orgány nemôžu obmedziť dovoz poľského mäsa, pretože v rámci Únie máme voľný pohyb potravín.
Zatiaľ veterinári od 28. januára do pondelka odobrali skoro 80 vzoriek zásielok poľského hovädzieho.
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.
Sledujte rokovanie výboru kvôli kauze s poľským mäsom. Poslanci si predvolali ministerku Matečnú či šéfa veterinárov Bíreša.