TASR
StoryEditor

Rusko pokračuje s prípravou legislatívy, ktorá bude reakciou na nové americké sankcie proti Moskve

16.04.2018, 11:33
Autor:
TASRTASR
Členovia Štátnej dumy minulý týždeň oznámili, že zvažujú návrh legislatívy, ktorá by Kremľu umožnila zakázať alebo obmedziť dovozov produktov z USA.

Rusko neodloží prijatie legislatívy, ktorá bude reakciou na nové sankcie USA proti Moskve. Uviedol to v pondelok štátny tajomník ruského ministerstva zahraničných vecí Sergej Rjabkov, ktorého citovala agentúra RIA.

Vysokopostavení členovia dolnej komory ruského parlamentu - Štátnej dumy, minulý týždeň oznámili, že zvažujú návrh legislatívy, ktorá by Kremľu umožnila zakázať alebo obmedziť dovozov produktov z USA.

Rjabkov v pondelok povedal, že Moskva diskutuje aj tom, čo nazval "Washingtonom zneužívané postavenie dolára ako globálnej rezervnej meny".

USA 6. apríla rozšírili sankcie proti Moskve na ďalších sedem ruských oligarchov a 17 predstaviteľov ruskej vlády. Washington zakázal svojim občanom a firmám, aby robili obchody s množstvom ruských spoločností, podnikateľov a úradníkov.

Washington tiež zmrazil akékoľvek aktíva ruských firiem a jednotlivcov, na ktorých sa vzťahujú sankcie a ktoré môžu byť v jurisdikcii USA.

Americké sankcie negatívne ovplyvnili ruské trhy. Spôsobili oslabenie ruských akcií, napríklad výrobcu hliníka Rusal, ale aj rubľa.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 04:23