StoryEditor

V Turíne prvá časť hokejistov z NHL

13.02.2006, 23:00
Autor:
HNHNSITASITA
Do dejiska zimných olympijských hier začali včera predpoludním prichádzať už aj slovenskí hokejisti, ktorí mali do nedele ešte povinnosti v zámorskej NHL. Na letisko Miláno/Bergamo priletelo dvanásť hráčov vrátane náhradníka Ronalda Petrovického.

Do dejiska zimných olympijských hier začali včera predpoludním prichádzať už aj slovenskí hokejisti, ktorí mali do nedele ešte povinnosti v zámorskej NHL. Na letisko Miláno/Bergamo priletelo dvanásť hráčov vrátane náhradníka Ronalda Petrovického. Akreditáciu v olympijskej dedine už absolvovali Marián a Marcel Hossovci, Peter Bondra, Radoslav Suchý, Milan Jurčina, Jozef Stümpel, Zdeno Chára, Andrej Meszároš, Tomáš Surový, Ivan Majeský a Richard Zedník, ktorý sa v Taliansku objavil zatiaľ ako posledný z nominovaných hráčov. Z milánskeho letiska sa hokejisti presunuli autami do Turína. V priebehu popoludnia ešte priletel Miroslav Šatan, ktorého na letisku v New Yorku zdržala snehová búrka. "Zmenili sme mu preto letenku a do Turína priletí priamo cez Rím," informoval manažér slovenskej reprezentácie Roman Štamberský. Dnes ráno sa v Turíne objaví aj pätica Peter Budaj, Marek Svatoš, Marián Gáborík, Ľubomír Višňovský a Pavol Demitra. Tím by tak mal byť dnes pohromade a večer absolvovať jediný spoločný tréning pred olympijským turnajom. Od soboty 11. februára sú už v Turíne členovia realizačného tímu a piati hráči pôsobiaci v Európe - Karol Križan, Ján Lašák, Martin Štrbák, Richard Kapuš a Ľuboš Bartečko.
Hokejisti zo zámoria, ktorí prileteli včera, absolvovali v priebehu dňa akreditáciu, ubytovanie, prevzatie oficiálneho oblečenia slovenskej výpravy a úvodný ľahký tréning.

Hossov tím asi bez Handzuša
Problémom posledných dní je zdravotný stav hráča Philadelphie Flyers Michala Handzuša, ktorý podľa zámorských médií slovensko mužstvo na ZOH neposilní. Informáciu priniesla kanadská televízna spoločnosť TSN na svojej internetovej stránke. Vedenie slovenskej výpravy na ZOH ešte oficiálnu informáciu nemá a čaká na definitívu z Philadelphie. "Lekár tímu Dalimír Jančovič s Michalom hovoril a podľa jeho slov lekársky nález nevyzeral z medicínskeho hľadiska veľmi dobre. Ak sa vedenie Flyers rozhodne hráča neuvoľniť, musíme hľadať náhradu. Je to však čerstvá informácia, celú záležitosť musíme riešiť oficiálnou cestou prostredníctvom generálneho manažéra," povedal manažér slovenskej hokejovej výpravy v Turíne Roman Štamberský.
Ak sa informácia o Handzušovej neúčasti potvrdí, odchovanec banskobystrického hokeja vynechá po Svetovom pohári v roku 2004 aj ďalší veľký turnaj. Útočník, ktorý mal patriť medzi piliere slovenského mužstva, si v piatkovom stretnutí s Washingtonom poranil rameno. Stalo sa tak po tvrdom zásahu Dainiusa Zubrusa. "Narazil som ramenom do mantinelu. Zákrok nebol najčistejší a nečakal som ho. Už dlhšie som bol bez puku. Je to dosť bolestivé aj keď nič nerobím. Podľa vyšetrenia vo Philadelphii to nevidím dobre," prezradil Michal Handzuš. Odchovanec banskobystrického hokeja prišiel vinou zranenia pravého bicepsového svalu v roku 2004 o účasť na Svetovom pohári.

01 - Modified: 2003-02-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Slnečné byty čakajú na dokončenie 02 - Modified: 2003-02-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spotrebitelia tlačia na úrad
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 01:25